BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Kollégiumi hírek

Digitális témahét a Jókai Kollégiumban

01Ismét eltelt egy év, ismét itt a digitális témahét! E rövid időszakban, digitális világunkban lényeges és meghatározó változások történtek. Gondoljunk csak a mesterséges intelligencia térnyerésére, az online csalások futótűzszerű terjedésére! Mindezek sokak mindennapjait változtatták meg. E jelenségek bizony hatással vannak tanulóink életére és lelki folyamataira is. Felelősségünknek tartjuk, hogy megmutassuk a napjainkban zajló változásokat, erősítsük a digitális kompetenciákat, és megtanítsuk diákjainkat arra, hogyan ismerjék fel és kerüljék el az online tér veszélyeit.
Április 9-én, kedden olyan előadáson vettünk részt, amelyet a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szakértője, Krnács András úr tartott. Az előadó közvetlensége, informatikai tudása és az ismertetett tudásanyag folyamatosan lekötötte tanulóink figyelmét. Beszélgettünk az internet veszélyeiről, kiemelten az internetes zaklatásról és a tudatos internethasználatról.

Bővebben...

Gólyatábor a Vízmű kollégiumában

01Idén 2023. augusztus 23-án találkoztunk először a gólyákkal, akiket négy gólyacsoportba osztottunk, így a felsőbb éves csoportvezetők irányításával megkezdődött a készülődés. Rövid ismerkedés után a napi program egy kiadós sétával indult a városközpontban, végiglátogattuk a város nevezetes épületeit. A CsabaPark vezetőségével kialakított együttműködésünknek köszönhetően, a diákok Dotto kisvonattal utazhatták körbe a Békéscsaba városát. Nagy élmény volt az elsősök számára, örömmel vettek részt a vonatozáson.

Bővebben...

kollegium

A Vízmű kollégiumának karácsonyi ünnepsége

2A karácsony utánozhatatlan hangulatú ünnep. A pislogó gyertyák fénye, a fenyőfák illata, a csillogó díszek a fán különös légkört teremtenek. Felemelő érzés, diák és felnőtt egyaránt hatása alá kerül. Hirtelen mindenki együttérzőbbé, toleránsabbá, segítőkészebbé és kedvesebbé válik. Nincs más ünnep, amely ugyanezt a hatást tudná elérni. Erősíti az összetartozás érzését, közösséget formál.

Bővebben...

Egészségtudatos témahét a Jókai kollégiumban

7„Élet, erő, egészség!” - tartja a mondás. Szeptember 19. és 29. között mindhárom varázsszó kollégiumunk vendége volt.

Az EGÉSZSÉG jegyében szerveztük meg az Egészség-hetet. Célul tűztük ki, hogy megmutassuk tanulóinknak azt, hogy ahhoz, hogy egészséges életmódot folytassunk, nincs is nagy dologra szükség! Csupán annyi, hogy odafigyeljünk táplálkozásunkra, mozogjunk eleget, valamint legyünk harmóniában önmagunkkal és környezetünkkel. Ennek elérése érdekében szerveztük meg sokszínű, változatos és tartalmas programjainkat.

Bővebben...

Kollégiumi gólyatábor a Vízműben

6Idén augusztusban is nagy várakozással töltött el bennünket, hogy megismerhessük az új kollégistáinkat. A három gólyacsoportban a felsőbb éves csoportvezetők irányításával megkezdődött a készülődés. A napi program egy kiadós sétával indult a városközpontban és sorra látogattuk a város nevezetes épületeit. A CsabaPark vezetőségével kialakított együttműködésünknek köszönhetően a diákok a Dotto kisvonattal utazhatták körbe a várost. Nagy élmény volt az elsősök számára, örömmel vettek részt a vonatozáson.

Bővebben...

Jókai Napok a Vízmű kollégiumában

01Két év kihagyás után idén végre ismét megrendezhettük kollégiumban a 29. Jókai Napok elnevezésű rendezvénysorozatot. Ezen alkalommal több jelentős esemény is színesítette a programot.

Ebben az évben ünnepeltük kollégiumunk fennállásának 70., a fiú kollégiumi szárny átadásának 50. évfordulóját. Ebből az alkalomból kiállítást készítettünk az elmúlt 70 év során készült dokumentumokból. Érdekes volt visszanézni a régi fényképeket, felismerni egy-egy, azóta már nyugdíjba vonult kollégát, elballagó diákot.

Bővebben...

Fekvenyomó verseny a Vízmű kollégiumában

02A már hagyománynak számító kollégiumi fekvenyomó bajnokságunkat idén április 11-én rendeztük meg az ebédlőben. Ahogy már megszokhattuk, nagy volt az érdeklődés a program iránt, a résztvevő fiúk legnagyobb örömére sok lány is kíváncsi volt az „erős emberek” versenyére. A versenyt szervező és lebonyolító Bajusz János kollégiumi nevelőtanár segítségére volt a 3 tagú zsűri, Rotics József kollégium-vezető úr elnökletével. A másik 2 tag Hegyesi Zoltán nevelőtanár és Kovács Kornél diák volt.

Bővebben...

Copyright © 2013. All Rights Reserved.