BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Vízműsök „A kiegyensúlyozott várandósságért és szülésért” nevű kiállításon

12019. október 15-én a Vízmű kollégistái is ellátogattak az Egyensúly AE Egyesület által szervezett kiállításra, amelynek a fogantatás, a születés, valamint a csecsemőápolás volt a témája. A Békéscsabai Vasutas Művelődési Házban megrendezett eseményen a magzat fejlődését, a születés szépségét, a család kialakulásának folyamatát szerették volna megmutatni az egyesület tagjai az érdeklődőknek interaktív eszközök segítségével.
A kiállításon a gyermekek felvilágosítást kaptak többek között a fogamzásgátlás módszereiről és a DNS felépítéséről, magyarázatot kaptak a gyermekvárással kapcsolatos kérdéseikre, illetve megismerkedhettek a magzati fejlődés szakaszaival, a csecsemő táplálásával és testének ápolásával.

Megfigyelhették a petesejttől a születésig a magzat fejlődését és kipróbálhatták a várandós has imitált változatát is. Részt vehettek továbbá izomstimuláción is, amely az enyhe "fájásokhoz " hasonló izom-összehúzódásokat produkált a bátor jelentkező hasában. Öröm volt látni azt, hogy a fiúk és a lányok egyaránt érdeklődtek a téma iránt.
A kiállítás végén a tanulók megtekinthették a Világra jönni című ismeretterjesztő filmet. Kollégiumi diplomás ápolónőként célom, hogy elősegítsem tanulóinkban a tudatos és felelősségteljes egészségkulturáltság kialakítását. Úgy gondolom, hogy fontos kialakítani bennük az egészséges életmód iránti igényt, illetve megismertetni velük az egészséget károsító tényezőket és azok veszélyeit. Igyekszem tudatosítani a diákokban, hogy az ember alapvető értéke az élet és az egészség. Véleményem szerint ez a kiállítás is segítette őket az egészségvédő magatartás szabályainak megtartásában és az egészséges életmód kialakításában. Köszönjük a szervezőknek az emberileg és szakmailag egyaránt kimagasló bemutatót!

 

„Vedd észre, hogy a gyermeket nem lehet kényszerrel tanítani. A puszta lényed, a viselkedésed az, ami formálja. Éreztesd meg vele, mi helyes, mi nem. Ebből tanulja meg, mi a jó és mi nem. Támogasd és tégy meg mindent azért, hogyha felnő, elégedett és boldog legyen.” / J. Wagele /

 

2435678

Copyright © 2013. All Rights Reserved.